Mensen houden van pergola’s! Ik ook. Er zijn eigenlijk een heleboel voordelen aan het hebben van een, ook al zijn veel grotendeels cosmetisch. Als u dit artikel leest, overweegt u er misschien al een. En dat is een van de sterkste aanwijzingen dat u ervoor moet gaan: als u er een wilt, koop er dan een. Zo simpel is dat! Laag in de kosten en hoog in flair, pergola’s zijn eenvoudig, prachtige structuren die direct opwaarderen elke buitenruimte.

Pergola’s zijn er in vele vormen, maar het gemeenschappelijke kenmerk is een open raster van dwarsbalken die over het hoofd gaan. De naam komt van het Latijnse pergula, wat verwijst naar een vooruitstekende dakrand. Dat omvat een enkele, smalle pergola bevestigd boven uw garagedeur, evenals een grote vrijstaande boven uw achtertuin patio.

Als u wilt vergelijken het verschil een pergola maakt, zijn er grote voor / na foto’s op Pinterest. Of u nu een plaatselijke bouwer inhuurt om een op maat gemaakte houten pergola te bouwen, of kiest voor een onderhoudsvrije vinyl pergola, er is een stijl voor elke ruimte en elk budget. U kunt zelfs een prefab pergola online kopen, hoewel u waarschijnlijk nog steeds een professional nodig heeft om het te installeren.

Wat is er zo geweldig aan pergola’s?

Steeds meer huiseigenaren creëren meerdere ruimtes in hun tuin – kinderspeelruimte, eetruimte, gespreksruimte, recreatiegebied – en zoeken vaak een manier om de ene ruimte af te bakenen van de andere. Een pergola zet letterlijk grenslijnen rond een gebied en laat het intiemer aanvoelen, zoals de gespreksruimte hierboven. Wat een perfecte plek om met vrienden bij de open haard te zitten op een late herfstavond!

Soms heb je gewoon een subtiele barrière nodig in plaats van een stevige muur/dak. Een plek zoals dit terras met bubbelbad is makkelijker te genieten met een omgeving die het zicht van de buren gedeeltelijk belemmert zonder het uitzicht en de geluiden van de natuur te blokkeren. Bovendien past de witte vinyl pergola mooi bij het Trex terras en de vinyl reling van het huis.

Hoewel pergola’s minder bescherming bieden dan een afdak, bieden ze toch een aanzienlijke mate van bescherming tegen de hitte van de zon en huidbeschadiging. U geniet van wat schaduw en krijgt tegelijkertijd een dosis vitamine D. Maar als u meer dekking wilt zonder de kosten van een dak, kunt u een overkapping kopen die onder uw pergola hangt… vele kunnen worden geopend en gesloten met een intreklijn. Deze metalen pergola van Lowes hierboven wordt geleverd met de luifel inbegrepen.

Zorg voor een entertainment ruimte

Pergola’s zijn te zien in een aantal van de meest prachtige buitenruimtes die je kunt vinden in decoratie tijdschriften, Houzz.com, en zo ongeveer overal waar je zou kunnen draaien voor huis exterieur inspiratie. Ik denk dat hun veelzijdigheid is een reden voor hun populariteit. Je kunt ze op betonnen terrassen plaatsen, op houten terrassen, aan de zijkant van het huis, vrijstaand in de tuin… en dat is nog maar de locatie! Er zijn ook ontelbare manieren om ze aan te kleden. Ik ben dol op het exemplaar op deze foto, waar een groot deel van het etherische effect afkomstig is van eenvoudige gordijnen en strijklichtjes (Amazon verkoopt vele stijlen strijklichtjes op zonne-energie, zodat je niet eens een snoer door je tuin hoeft te leggen! Ik hou ook van kroonluchters op zonne-energie op een pergola). Quality Built Exteriors zou kunnen creëren deze exacte ruimte voor u, compleet met de gestempelde betonnen plaat, rock bedden en pergola, dus het is meer toegankelijk dan je zou denken! Stelt u zich eens voor dat u hier de avond doorbrengt met vrienden en familie.

Verhoog de waarde van uw huis

Veel huisexperts zeggen dat verbeteringen aan de achtertuin een rendement van 50-80% op de investering geven, en dat ze de waarde van uw huis met wel 20 procent kunnen verhogen. Natuurlijk kunt u niet verwachten dat een verwoeste tuin en een pergola magisch is, maar pergola’s kunnen van een fatsoenlijke tuinaanleg een oogverblindende aanblik geven. Kijk naar deze foto en stel je voor dat de pergola verwijderd is… de tuin wordt erg saai, aangezien het gewoon kleine struiken zijn en een eenvoudige plaat met meubilair. De pergola maakt het tot een echte openlucht woonkamer en is echt het hoogtepunt van de ruimte.

Betaalbaar zijn
Heeft u al eens een prijs berekend voor een overdekte veranda of een gazebo? Pergola’s zijn maar een schijntje in vergelijking. Dat betekent niet dat ze gratis zijn, natuurlijk, maar als u op zoek bent naar de meeste bang voor je buck, of een beperkt budget hebt, pergola’s echt presteren. Volgens Thumbtack.com, de gemiddelde nationale kosten voor een pergola loopt van $1500 tot $7500. Hoogstwaarschijnlijk zal de high-end functie fancy upgrades zoals slimme louvres, die dicht om een solide dak wanneer gewenst.

Instill karakter
Zoals u op de meeste foto’s hier hebt kunnen zien, hebben grote pergola’s een grote impact op een achtertuin. Maar vergeet niet het belang van kleine pergola’s (vaak een trellis of prieel genoemd, maar ten onrechte) voor het toevoegen van een kleine maar krachtige dosis aantrekkingskracht aan de voorzijde. Op deze foto van onze gevelbekleding leverancier, zou de ruimte boven de garage onhandig leeg zijn geweest, maar

Lees meer via:
veranda
veranda willems
willems veranda
domicilie veranderen
veranda antwerpen
toetsenbord veranderen
uur verandering
verandering
zonwering veranda
hotmail wachtwoord veranderen
veranda 4 saisons
veranda prijs
veranda prix
pauwels veranda
veranderen van energieleverancier
achternaam veranderen
de veranda antwerpen
moderne veranda
veranda prijzen
gmail wachtwoord veranderen
prix veranda
veranda belgique
veranda janssens
verandering uur
achtergrond foto veranderen
de veranda
demasure veranda
houten veranda
kind ten laste veranderen
la veranda restaurant
prijs veranda
restaurant veranda
veranda hainaut
veranda limburg
veranda moderne
veranda zonwering
veranderen synoniem
aanbouw veranda
de verandering mol
domicilie veranderen gevolgen
glazen veranda
janssens veranda
kostprijs veranda
la veranda
landelijke veranda
open veranda
pin code veranderen
tekst veranderen
veranda aanbouw
veranda en kit
veranda restaurant
adres veranderen
all seasons veranda
familienaam veranderen
greenhouse veranda
ip adres veranderen
kaakoperatie verandering gezicht
naam veranderen
naam veranderen op facebook
pincode simkaart veranderen
store veranda
veranda demasure
veranda inrichten
veranda modern
veranda overkapping
veranda platen
veranda retractable
veranderen van bank
voicemail veranderen
willems veranda’s
gesbo veranda
hoe verander je je voicemail
horrix veranda
outlook wachtwoord veranderen
pincode veranderen
polycarbonaat platen veranda
sds veranda
taal veranderen netflix
tuin veranda
tuinhuis met veranda
van bank veranderen
vanderbauwhede veranda
veranda aan huis
veranda aluminium
veranda bois
veranda bouwer
veranda engels
veranda hout
veranda meubels
veranda pauwels
veranda pergola
veranda piscine
aluminium veranda
deco veranda
hoe voicemail veranderen
instagram naam veranderen
lettertype veranderen
netflix land veranderen
pin code veranderen iphone
space veranda
synoniem verandering
tijd verandering
toiture veranda
veranda bouwen
veranda dakplaten
veranda kopen
veranda renovatie
veranda west vlaanderen
veranda zelfbouw
veranderen van job
verandering 6 letters
voornaam veranderen
wachtwoord gmail veranderen
zonwering veranda zelf maken
achternaam veranderen prijs
amenagement veranda
bulkmans veranda
cuisine veranda
cursor veranderen
debondt verandas
domicilie veranderen gent
domiciliëring veranderen
eg veranda
gesloten veranda 6 letters
google achtergrond veranderen
hondenhok met veranda
houten veranda aanbouw
moderne veranda aan huis
naam iphone veranderen
naam veranderen prijs
oogkleur veranderen
prijzen veranda
schuiframen veranda
screens veranda
seby veranda
startpagina veranderen
store pour veranda
toetsenbord veranderen naar azerty
veranda cuisine

Kan gecombineerd worden met andere structuren

Als een ander geschenk van hun veelzijdigheid, pergola’s zijn meester integrators … met andere woorden, ze trekken verschillende ruimtes samen. Hier verenigt een pergola het zwembad, het beton en de open haard in een prachtige buiten leefruimte. Een pergola kan ook dienen als een doorgang tussen een gazebo en uw achterdeur, of de stoep omlijsten tot aan uw voordeur. En pergola’s werken bijna altijd als een add-on, wat betekent dat het geen deel hoeft uit te maken van uw oorspronkelijke ruimte of ontwerp. Ze nemen nauwelijks vloerruimte in (slechts twee of vier palen!), dus de ruimte die ze innemen is slechts dode lucht.

Zijn gemakkelijk aan te passen
Omdat de vorm van een pergola zo basaal is (palen en balken), kunnen ze worden uitgevoerd in zowat elke vorm of stijl. De pergola hierboven werd gemaakt door Quality Built Exteriors, en voldeed aan een zeer specifieke visie van de huiseigenaar voor een meer eigentijds, meer privé ontwerp. We hebben deze foto genomen voordat hij gebeitst was, maar dat maakt het gemakkelijker om te zien hoezeer de bestaande ruimte erdoor veranderd is.

Vergroot uw leefruimte
Als u al een overdekte veranda hebt, denkt u misschien dat een pergola geen zin heeft. Maar om terug te komen op het eerdere punt over het combineren met andere structuren, een pergola kan een ruimte uitbreiden die u aan het ontgroeien bent. De huiseigenaar hierboven houdt duidelijk van entertainen, met zoveel tafelsets (misschien een grote uitgebreide familie?), dus een pergola maakte ruimte voor een extra eetset met bescherming tegen de zon, en voegde zeker meer visueel belang toe (en minder kosten) dan het bouwen van meer dakbedekking.